20 λόγοι για να καταναλώνεις γύρη μελισσών !!!

Η γύρη αυτό το θαυμάσιο προϊόν των μελισσών έχει ως πιθανή πηγή προέλευσης περισσότερα από 1.000 διαφορετικά άνθη. Κατά συνέπεια, η σύνθεση και φυσικά οι ιδιότητές της είναι μεταβλητές. Οι κύριες ιδιότητες της γύρης μελισσών συσχετίζονται με τη μεγάλη αφθονία της σε θρεπτικές ουσίες (αμινοξέα, υδατάνθρακες, βιταμίνες, ένζυμα κ.λ.π.). Έτσι, η γύρη μελισσών είναι καταρχήν ένα εξαιρετικό ΤΡΟΦΙΜΟ!

H γύρη που παίρνουμε από τις μέλισσες είναι ένα άριστο διατροφικό συμπλήρωμα. Περιέχει θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται σε μια ΤΕΛΕΙΑ ΑΝΑΛΟΓΙΑ, συμβάλλοντας σημαντικά στην τόνωση του ανοσοποιητικού και την μακροζωία. Δεν πρέπει να συνδέεται με τις ανοιξιάτικες αλλεργιογόνες γύρες. Τις αλλεργίες τις προκαλεί η γύρη που μεταφέρεται μέσω της ατμόσφαιρας (ανεμόφιλη γύρη), ενώ σε αυτή που μεταφέρεται μέσω της μέλισσας (εντομόφιλη γύρη) καταστρέφονται όλοι οι αλλεργικοί παράγοντες μέσω της επεξεργασίας που της κάνει η ίδια η μέλισσα.

Εντούτοις, όπως είπε ο Ιπποκράτης πάνω από 2.000 έτη πριν, μια καλή τροφή, σωστά χορηγούμενη, μπορεί να είναι επίσης ένα φάρμακο.

Ακολουθούν οι κύριες ιδιότητες της γύρης μελισσών:

1.ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΕΡΓΙΩΝ

2. ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΤΗΡΙΟΣΚΛΗΡΩΣΗΣ

3. ΑΝΤΙΒΑΚΤΗΡΙΑΚΗ

4. ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΗ

5. ΤΟΝΩΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

6. ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗΣ

7. ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗ

8. ΒΙΟΔΙΕΓΕΡΤΙΚΗ

9. ΑΝΤΙΥΠΕΡΤΑΣΙΚΗ

10. ΔΙΟΥΡΗΤΙΚΗ

11. ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ

12. ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΝΗΣ ΚΑΙ EΡΥΘΡΟΚΥΤΤΑΡΩΝ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ

13. ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΕΡΙΚΗ ΧΛΩΡΙΔΑ 

14. ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ

15. ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗΣ 

16. ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

17. ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΕΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ, ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ

18. ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ

19. ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

20. ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ ΤΟ ΣΤΡΕΣ, ΤΗ ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΑΥΠΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

 

Πηγή: MelissokomiaNet.gr via Περιοδικό μελίαμα

Γράψτε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *